Matsedel äldreomsorgen

Munkfors kommun har som mål att måltiden som serveras ska vara god och allsidig samt serveras i en lugn miljö.

Vecka 6

Måndag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Indisk korvgryta, makaroner och grönsaker.
Onsdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Torsdag: Potatisgratäng med strimlad kalkonskinka och grönsaker.
Fredag: Chili con carne, ris och grönsaker.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Utskuren fläskkotlett, sås, potatis och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 7

Måndag: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Stekt sjömanstorsk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Onsdag: Pytt i panna, gräddsås, stekt ägg och rödbetor.
Torsdag: Frukostkorv, senapssås, potatismos och grönsaker.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Ketchup.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler, champinjonsås, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 8

Måndag: Fiskgratäng, sås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt falukorv, stuvade morötter, potatis och salladsgrönsaker.
Onsdag: ”Falsk” Flygande Jakob, ris och grönsaker. Banan.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Pannkaka och sylt.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis och sallad. Persikor med grädde.

Vecka 9

Måndag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Tisdag: Fiskburgare, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Stekt fläsk, löksås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Schnitzel, rosépepparsås, stekt kulpotatis och grönsaker.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 10

Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och grönsaker.
Tisdag: Korv stroganoff, ris och grönsaker.
Onsdag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Torsdag: Linssoppa, crèmefraiche med smörgås. Fläskpannkaka med sylt.
Fredag: Kycklingfilé, varm dragonsås, stekt potatis och grönsaker.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Aprikoskräm med gräddmjölk.

Vecka 11

Måndag: Leverbiff, sås, potatismos och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Fisk Bordelaise, persiljesås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Ost & skinksås, makaroner och grönsaker.
Torsdag: Redd grönsakssoppa med korvsmörgås. Ostkaka och jordgubbssylt.
Fredag: Kycklinggryta med champinjoner och paprika, potatis och grönsaker.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Fläskkarré, sås, potatis och grönsaker. Äppelmos. Päronhalvor med grädde.

Vecka 12

Måndag: Köttkorv, potatismos och grönsaker. Senap.
Tisdag: Stekt sjömanstorsk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Onsdag: Kåldolmar, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka och sylt.
Fredag: Grillkorv, stuvad vitkål, potatis och grönsaker.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler & Ananasgratäng potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 13

Måndag: Kycklinggryta, potatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Onsdag: Köttbullar, stuvade makaroner och grönsaker.
Torsdag: Kålsoppa, frikadeller med smörgås. Pannkaka och sylt.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis och sallad. Persikor med grädde.

Vecka 14

Måndag: Pannbiff, sås, stekt lök, potatis och grönsaker.
Tisdag: Kokt fisk, äggsås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Ugnstekt falukorv, potatismos och grönsaker.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Schnitzel, currysås, stekt kulpotatis och grönsaker.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 15

Måndag: Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Indisk korvgryta, makaroner och grönsaker.
Onsdag: Pytt i panna med köttbullar, gräddsås och grönsaker. Rödbetor.
Torsdag: Blomkålssoppa med korvsmörgås. Fläskpannkaka och lingonsylt.
Fredag: Chili con carne, ris och grönsaker.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kalops, potatis och grönsaker. Rödbetor. Aprikoskräm med gräddmjölk.

Vecka 16

Måndag: Dragonfiskgratäng, potatis och grönsaker.
Tisdag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Ketchup.
Onsdag: Broccolisoppa och skinksmörgås. Ugnspannkaka och sylt.
Torsdag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Fredag: Ugnstekt lax, hollandaisesås, potatis och grönsaker. Choklad & hallonmousse.
Lördag: Litet Påskbord. Kaka.
Söndag: Fläskfilé, rosépepparsås, potatisbakelser och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 17

Måndag: Kalkonschnitzel, sås, stekt kulpotatis och grönsaker. Björnbärskräm med gräddmjölk.
Tisdag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Onsdag: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka och sylt.
Fredag: Grillkorv, stuvad vitkål, potatis och grönsaker.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler, champinjonsås, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Med reservation för eventuella ändringar!

Kontakt

Kostchef

Monica Sonesson-Olsson
Telefon: 0563-54 11 11
E-post: monica.sonesson-olsson@munkfors.se

Publicering: 2016-01-27 | Ändrat: 2025-02-07
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut