Matsedel äldreomsorgen

Munkfors kommun har som mål att måltiden som serveras ska vara god och allsidig samt serveras i en lugn miljö.

Vecka 51

Måndag: Schnitzel, rosépepparsås, stekt kulpotatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Onsdag: Köttbullar, stuvad vitkål, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Stekt fläsk, löksås, potatis och grönsaker.
Lördag: Oxjärpar, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 52

Måndag: Korvstroganoff, ris och grönsaker.
Tisdag: Julbord. Kaka.
Onsdag: Lutfisk, sås, potatis och grönsaker. Ris á la Malta.
Torsdag: Kycklingfilé, bearnaisesås, potatisbakelser och brysselkål. Björnbär med grädde.
Fredag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Aprikoskräm med gräddmjölk.

Vecka 1

Måndag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Tisdag: Fläskfilé, rosépepparsås, potatisbakelser och grönsaker. Kaka.
Onsdag: Stekt Laxfilé, hollandaisesås, potatis med grönsaker. Choklad/Hallon mousse.
Torsdag: Gulaschsoppa, crème fraiche och ostsmörgås. Ugnspannkaka med sylt.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Tomatsallad och ketchup.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Utskuren fläskkotlett, sås, potatis och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 2

Måndag: Lutfisk, sås, potatis och ärtor. Jordgubbskräm och gräddmjölk.
Tisdag: Pytt i panna, gräddsås, stekt ägg och rödbetor.
Onsdag: Köttbullar, sås, makaroner och grönsaker.
Torsdag: Kålsoppa, frikadeller med smörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Frukostkorv, senapssås, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler & Ananasgratäng, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 3

Måndag: Fisk Bordelaise, persiljesås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Köttkorv, potatismos och grönsaker. Senap.
Onsdag: Köttfärslasagne och grönsaker.
Torsdag: Redd grönsakssoppa med korvsmörgås. Ostkaka med jordgubbssylt.
Fredag: Oxbringa, pepparrotssås, rotfruktsgratäng och grönsaker.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis och sallad. Persikor med grädde.

Vecka 4

Måndag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och grönsaker.
Tisdag: Biffstroganoff, potatis och grönsaker.
Onsdag: Stekt fläsk, bruna bönor, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Schnitzel, rosépepparsås, stekt kulpotatis och grönsaker.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 5

Måndag: Fiskbullar, dillsås, potatis och rårivna morötter.
Tisdag: Köttbullar, stuvad vitkål, potatis och grönsaker.
Onsdag: Ost & skinksås med makaroner och grönsaker.
Torsdag: Broccolisoppa med skinksmörgås. Ugnspannkaka med sylt.
Fredag: Kycklinggryta, potatis och grönsaker.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Aprikoskräm med gräddmjölk.

Vecka 6

Måndag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Indisk korvgryta, makaroner och grönsaker.
Onsdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Torsdag: Potatisgratäng med strimlad kalkonskinka och grönsaker.
Fredag: Chili con carne, ris och grönsaker.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Utskuren fläskkotlett, sås, potatis och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 7

Måndag: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Stekt sjömanstorsk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Onsdag: Pytt i panna, gräddsås, stekt ägg och rödbetor.
Torsdag: Frukostkorv, senapssås, potatismos och grönsaker.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Ketchup.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kassler, champinjonsås, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 8

Måndag: Fiskgratäng, sås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Stekt falukorv, stuvade morötter, potatis och salladsgrönsaker.
Onsdag: ”Falsk” Flygande Jakob, ris och grönsaker. Banan.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Pannkaka och sylt.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis och sallad. Persikor med grädde.

Vecka 9

Måndag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Tisdag: Fiskburgare, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Stekt fläsk, löksås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Schnitzel, rosépepparsås, stekt kulpotatis och grönsaker.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Med reservation för eventuella ändringar!

Kontakt

Kostchef

Monica Sonesson-Olsson
Telefon: 0563-54 11 11
E-post: monica.sonesson-olsson@munkfors.se

Publicering: 2016-01-27 | Ändrat: 2024-12-17
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se
Skriv ut